Rummet jag andas – en workshop med Lena Ylipää

I början av december 2020 arrangerade (konstnärsföreningen) Skogen tillsammans med Konstkonsulenterna i Västerbotten en onlineworkshop som hölls av konstnären Lena Ylipää, Lainio. Workshopen hette ”Rummet jag andas”. Deltagarna var konstnärer från hela Västerbotten. Innehållet är bäst beskrivet genom Lenas egen beskrivning av workshopen.

”En experimentell onlineworkshop i pandemiska tider, där vi använder teckningen som verktyg och våra individuella rum som arbetsplats och arena.
Papper och penna är materialet, eller det som finns till hands för att lämna avtryck på en yta.”

Då det inte var möjligt att hålla workshopen fysiskt på plats på grund av rådande restriktioner valde vi att göra den digitalt. Det var väldigt roligt att Lena Ylipää ville göra detta och fick det att fungera så bra. Arbete efter olika givna uppgifter varvades med träffar i mötesverktyget zoom där vi pratade om varandras arbeten. Workshopen blev mycket lyckad och det var också roligt att få träffa nya konstnärer vilket är svårare nu med pandemin.

Lena Ylipää är konstnär, bosatt och verksam i Lainio sen 1996. Hon använder teckningen som metod för att närma sig rum och objekt lika väl som frågeställningar och tanke. Teckningen kan bli en del av en situation eller en installation. Ofta får det tecknade originalet en underordnad betydelse och bearbetas till olika format eller material.

Vi funderar vidare på fler workshops. Hör gärna av dig om du har något förslag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s